Paul Martin

Openbaring openbaar en het Wee, wee, wee
De opmerkelijke structuur van het boek Openbaring

Het boek Openbaring heeft een opmerkelijke structuur. Het bestaat uit gecomprimeerde beelden, die daarna in detail worden uitgewerkt. Verder wordt telkens het laatst getoonde onderwerp in het volgende gedeelte uitvergroot.
De opbouw van het boek Openbaring is zo te vergelijken met de opzet van een digitale topografische toepassing waarin men kan inzoomen op een land of een stad en zo verder tot op straatniveau.

Het boek ĎOpenbaring openbaar en het Wee, wee, weeí is niet alleen een uitleg van het boek Openbaring, maar tevens een reis door heel de bijbel. Wandelend door de hoofdstukken van het boek Openbaring wordt stapsgewijs duidelijk uitgelegd en verklaard op welke wijze de beelden die in het boek Openbaring worden getoond zichtbaar worden in de geschiedenis van de wereld en de kerk. Klaar en helder worden profetieŽn uit het Oude Testament in lijn gebracht met het heilshandelen van God in de geschiedenis van de wereld en de kerk, maar ook van het volk IsraŽl.

Dit boek maakt voor een ieder duidelijk in welke periode van het boek Openbaring we leven en wat nog vervuld moet worden. Het boek is ook een waarschuwing aan alle christenen, want wat blijkt is dat de wederkomst van Jezus Christus aanstaande is.
Het drievoudig Wee (Opb.8:13) is dan ook een proclamatie aan allen op aarde van dat wat in de nabije toekomst gaat gebeuren en een oproep zich voor te bereiden op Zijn wederkomst.

Niet eerder is er zoín samenhangende studie en uitleg over het boek Openbaring verschenen.

www.eaglepublishing.eu Naar bestellen